ŠOK: Poglejte kakšen znesek je za ogrevanje na položnici dobil Slovenec! Jezen kot ris, ni mogel verjeti svojim očem…

0
638

Na portal Slovenske novice je prišel en bralec, ki je želel svoje izkušnje deliti z vso državo.

Od javne službe Ptuj je prejel menjalni račun, kar ga je pošteno razjezilo.

Znesek ni bil visok, a nizek. Poslali so mu menjalni račun za 16 centov. Uredništvu je pojasnil, da je moral poleg 0,16 dolarja banki plačati še provizijo v višini 0,65 dolarja.

Jezni se sprašujejo, da javna služba Ptuj ne uporablja nobene druge možnosti in jo je mogoče enostavno dodati na naslednji račun.

Izdaja finančnega naloga bo verjetno stala več od zahtevanega zneska.

Ptujski javni servis za začetnike Slovenske je pojasnil, da:

“Za obračunsko obdobje morate izdati račun. Poravnal ga bomo tudi, če se bo situacija obrnila. Ob poravnavi smo že položili sedem centov.”

Pod objavo smo opazili tudi fotografijo Slovenke, ki je za en cent prejela finančno prošnjo za Elektro Celje. Ko sem objavil fotografijo, sem napisal:

“Ta ima vsaj 16c … Elektru Celje sem moral plačati en cent .. in že sem šel za to.”

Imate tudi sami podobno izkušnjo?

V pripravi na Ljubljanski maraton zaposleni v Mercatorju aktivno spodbujajo zaposlene, da se selijo septembra in oktobra, vključno s sodelovanjem v teku in hoji v upanju, kjer bodo ob podpori prizadevanj Europa Donna Slovenija naredili nekaj zase.

Preprečevanje je vsekakor najbolj živa beseda v oktobru, mednarodnem mesecu raka dojke. A ne gre samo za preventivni presek, temveč za zdrav življenjski slog, ki je tesno povezan z manjšim tveganjem za raka dojke. Zato je Evropa letos ponovno povabila Donna Slovenija, naj povabi nekonkurenčne dobrodelne prireditve za tek, sprehod za gibanje, družabna omrežja in zbiranje sredstev. Pred nekaj leti jih je Mercator podprl pri izvedbi tega dogodka, ki skupaj z rožnatimi majicami ponuja glasnejše sporočilo o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjem odkrivanju bolezni. Oktobra se bo osebje Mercatorja udeležilo tudi tekaških in pohodniških izletov.

Pridružite se brezplačnemu treningu
Zaradi tega se je Mercator, ki se zaveda pomena gibanja za zdravje posameznika, septembra in oktobra letošnjega ljubljanskega maratona za spodbujanje tistih, ki se še niso znašli v zastrašujočih tekaških izzivih. A z veseljem se družijo in vračajo življenje.

Na športne delavnice Mercatorja, ki potekajo po vsej Sloveniji, vabljeni ne le zaposleni, njihovi otroci, sorodniki in prijatelji, temveč tudi vsi, ki se želijo pod strokovnim vodstvom naučiti teči ali hoditi na sever. Vabljeni, da v dobri družbi in čudovitem vzdušju brezplačnih delavnic Mercatorja naredite nekaj zase in se oktobra udeležite dobrodelnih prireditev Run in sprehod za upanje. Prvi korak je preprost, samo kliknite na njihovo spletno mesto in nanesite kratko.

Iščete samo čevlje in se pridružite.

Mercator je pokrovitelj zveze Donna Slovenija od leta 2008. Poleg roza majic je Donna letos dvignila slovenske naslove za pomoč Evropi in na koncu organizirala tekmo med Rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško in Rokometnim klubom Krim Mercator. Čudovita dirka je vstopila v slovensko športno zgodovino kot prva dirka, na kateri so enakopravno tekmovali fantje in deklice.

Naredite nekaj zase in druge
Skupaj z osebjem Mercatorja se oktobra udeležuje dobrodelnih prireditev Run and Walk for Hope pod pokroviteljstvom Europa Donna Slovenija. Udeležba je brezplačna, tekmovalci in pohodniki pa prejmejo roza majico, da bodo sporočila glasnejša v svetovnem mesecu raka dojke.

Pridružite se nam:
V petek, 4. oktobra, ob 10. uri na Run and Walk for Hope na glavnem novomeškem trgu
V soboto, 5. oktobra, 8.00 ob Run and Walk for Hope v Sevnici,
V soboto, 19. oktobra, ob 9. uri v Mercatorjevi delavnici v Košicah Bagger v Ljubljani.
Sobota, 19. oktobra ob 15. uri v delavnici Mercator v Velingeju.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here