Slovenka je šefa prosila za 1 dan dopusta. Prejela je klic naj se takoj zglasi v službi! Na mizi je zagledala list papirja, na katerem je pisalo…

0
202

Na priljubljenem spletnem portalu Radio 1 smo našli zelo zanimivo zgodbo iz ene od njihovih slušalk.

Damjana je uredništvu poslala zelo zanimivo zgodbo, ki se je zgodila pred dvema tednoma.

Damjana je napisala:

Živjo, jaz sem Damien in želim z vami deliti zabavno zgodbo. Naša sodelavka Nataša v našem podjetju dela že 20 let. V teh letih je bila morda na bolniškem dopustu le dvakrat, da ne omenjam počitnic, ki si jih nikoli ne vzame. Zakaj? Nataša se boji izgube službe, če preživi preveč prostega časa ali neha delati in celo pravi, da se ne naveličate počitka. ”

“No, odkar si plačal dopust, ti pripada,” so ji povedali njeni sodelavci. Pravi, da rada dela, ker ji je všeč to delo, a tudi sama uživa v preživljanju časa s sodelavci. “Doma vem vse,” je najpogostejša fraza. Je kot neka “mama” za naše malo podjetje. Je dobra kuharica in danes mineva, ko ničesar ne peče in nas razvaja s svojo okusno kuhinjo, sladkarijami in piškotki …

Prav tako z veseljem pomaga in dela interese, za katere ni potrebno nič. Nataša ni nikoli slišala prav ali prav. Zelo rad dela in se ne pritožuje, saj pravi, da je drugje slabše in da smo hvaležni za to, kar imamo.

No, pred enim tednom se je zgodilo nekaj, česar nikoli nismo pričakovali. Nataša je hotela nekega dne oditi na morje, ker je hčerka leto kasneje prišla iz tujine in je želela preživeti dan z njo. Ko smo iz njenih ust slišali, da si bo vzela en prost dan, smo jo začeli motiti, če se bo upokojila ali dvignila toploto.

Tako kot smo bili šokirani nad sodelavci, je bila tudi moja vodja presenečena nad tem, kar sem slišala, ki jo je poklical, naj takoj pride v službo in jo malo prestraši. Potisnite se levo na mizo. Ne želimo omenjati našega podjetja, vendar vas obvestimo, da je naš direktor avtomobil!

Nataša!

Od ponedeljka naprej vas nočem več videti pred mojimi očmi! Upam, da si počitnice vzamete vsaj do srede. En dan prostega dne ??? Uh, daj! Nekega dne komaj pijem kavo in zmočim noge na kolenih. Bodite zelo pozorni in si vsaj tri dni privoščite počitnice, morda štiri. Vem, da imaš glavo pri delu in se počutiš prisiljen storiti tisto, kar moraš storiti, toda naslednje 3 dni te nočem videti tukaj.

Torej, Natasha, se vidimo v četrtek! Prosim, ne silite me, da zaklenem vaša vrata. Vaše delo je izjemno in vredno je odmora … Vzemite si dopust, plavajte, izklopite alarm in glavo! Ne delajte ničesar in se sprostite! Videli boste, da vam bo ugodil.

Lep dopust!

PS: Izklopite telefon! Ta teden bo “tehtal” Damien.

Ll, vaš menedžer

Čeprav je pomembno vedeti, katera hrana večinoma povzroča migrene, se nanje ne odzovejo vsi pacienti. Vendar naj bi krvni sladkor pogosto povzročil nizek krvni sladkor. Prva ideja je, da morate zaužiti nekaj sladkega, da boste uravnali sladkor v krvi, vendar to ni res. Ko to storite, telo proizvede več inzulina, čemur sledi znižanje krvnega sladkorja. Če imate hipoglikemijo, je zato pomembno manjše, čeprav pogostejše obroke. Hrana naj bo na krožniku polna vlaknin, nesladkana, vendar ne hitra ali umetno predelana. Ne dovolite si, da preskočite zajtrk ali dolge ure, ne da bi si dali ničesar. Poskusite se izogniti ustavljanju med obroki, daljšimi od treh ali štirih ur. Namreč, če jeste v rednih presledkih to hrano z nizkim glikemičnim indeksom, lahko ohranite raven krvnega sladkorja in pustite, da hrana neprestano teče skozi črevesje.

Nizek krvni sladkor lahko povzroči glavobol, vendar se zateči k hitremu sladkornemu stimulatorju ni prava rešitev, saj lahko poslabša migrene.
Nizek krvni sladkor lahko povzroči glavobol, vendar se zateči k hitremu sladkornemu stimulatorju ni prava rešitev, saj lahko poslabša migrene.

Če veste, da vas boli, ga odstranite

Na splošno sprožilci migrene vključujejo kofein, banane, čebulo, morsko hrano, ocvrto hrano, pšenico, aspartam (ženske so še posebej občutljive na umetna sladila), prekajeno hrano in mlečne izdelke. Laktoza je eden najmanj pogostih vzrokov, vendar če to stori, lahko to pomeni močne glavobole. Težavo verjetno povzroča pomanjkanje encima laktaze v prebavnem sistemu, ki razgradi laktozo v mlečnih izdelkih. Če pa zagotovo veste, da ste nanjo občutljivi, se izogibajte v velikem loku. Kadar koli je to mogoče, se upirajte predelanim mesnim izdelkom, kot je salama; mnogi vsebujejo izboljšan okus, kot je mononatrijev glutamat.

Veliki krivec za migreno je rdeče vino.
Veliki krivec za migreno je rdeče vino.

Daleč s cigareto

Da bi lahko svoj jedilnik pripravili s čim manj sprožilci, ki bi spodbudili migrene, je priporočljivo, da vodite dnevnik vsaj mesec dni. Zabeležite vse, kar ste pojedli, navedite svoje predpostavke o tem, kdo bi lahko bil krivec. Ko zaužijete zadevno hrano, napadi migrene niso takoj. Bolečina lahko traja 36 ur po uporabi.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here