POZOR: V slovensko zdravstvo prihaja zelo velika sprememba! Poglejte kaj se bo zgodilo z bolniškimi listi…

0
232

Zelo dobra novica

Morda opazite tudi, da so ambulante zdravnikov konec meseca še posebej polne. Takrat pridejo ljudje na sezname bolnikov.

Še več, ne boste je več potrebovali. Vaš delodajalec bo prejel vaše zdravniško potrdilo v elektronski obliki. Babica bo olajšala tako bolnike kot zdravnike.

Vendar pa prinaša poenostavitev postopkov in prihranke. Izvajalci zdravstvenih storitev ne bodo plačani za nakup in tiskanje vnaprej natisnjenih obrazcev.

V letu 2018 so osebni zdravniki izdali več kot 1,5 milijona zdravstvenih kartotek. Zavod pričakuje, da se bo število obiskov zavarovancev v reševalnih vozilih sčasoma zmanjšalo zaradi odprave te upravne ovire.

Vendar ta rešitev ne bo povzročila napak. Elektronski zdravstveni karton bo zdaj pacientu dostopen. V ZZZS so pojasnili:

“Zavarovane osebe bodo imele dostop do eBOL na portalu zavarovancev ZZZS, kjer bodo lahko preverile, ali je osebni zdravnik izdal eBOL, in v primeru uveljavljanja pravic na drugih področjih (nezgodno zavarovanje, preiskave itd.) Dobijo izvod v e-knjigo. K temu) ”

Delodajalci bodo do podatkov dostopali prek portala SPOT za svoje zaposlene.

Ta inovacija naj bi začela veljati 1. februarja 2020.

To čudovito novico delimo tudi s prijatelji in družino. Veseli smo, da se je tudi slovensko zdravstvo začelo posodabljati.

Blade – Praviloma izbrane ekipe nimajo vseh svojih zmagovalnih kart na državnem prvenstvu v hokeju novembra, hokejski ekipi sezone. Razmere z Matjažem Kopitarjem so zdaj podobne, hkrati pa bo danes na krovu turnirja v Latviji na krovu nekaj izkušenega Lynxa. Med njimi tudi Rock Stream, ki desetletje pozneje spet igra na Švedskem.
Hokejska proga za 30-letnega učenca do zadnjega učenca doslej z odličnimi ocenami iz jesenske hokejske šole je izjemno barvita. V reprezentanci je pogosto igral eno ključnih vlog, nepozabni pa so mu trije zadetki v odločilnem olimpijskem dvoboju v Minsku proti prvotni Belorusiji za uvrstitev v Pjongčang. Zapustil je mejnik v KHL in nemškem prvenstvu, prej pa v lokalnem Podmežakli. Zdaj igra za Oskarshamn, novo ekipo na vrhu lige na Švedskem.

“Odlično smo začeli, kjer smo bili tik pod vrhom lestvice, in v času, ko smo mislili, da je vse lažje, kot smo pričakovali. Kasneje pa smo doživeli tudi poraze, dva sta bila visoka (nazadnje v Jönköpingu z 1: 7 – Reference). Vse, kar se je dogajalo na ledu, ker nismo bili tako slabi v igri, tako boleči rezultati, “prizna dolgoletni reprezentant, a hkrati misli, da se bo njegova nova ekipa znova odprla:” Dobro je vstopiti v garderobo Ambiciozna oblačila z osrednjo skupino mladih igralcev so še vedno prijazna in nenazadnje veliko hokejskega talenta Večina hokejskih igralcev, ki so dobili mesto v tekmovanju premier lige na Švedskem prvič v zgodovini klubov. ”

Posodobil bom vaš spomin

Švedska in njen pristop k igranju hokeja na ledu z veliko mero drsanja in discipline na ledu se je naučila v mladosti v klubu Timrå, zdaj pa je koristila tudi osnovno znanje švedščine, ki se ga je takrat naučil. Pozneje se je hokejska pot prepletala med njegovimi rodnimi Jesenicami, Nemčijo, Slovaško, Rusijo in Kitajsko. Navijači so mu bili še posebej všeč v Bratislavi in ​​Kölnu, kjer je zadnjo dve tekmi v lanski sezoni igral v polfinalu kvalifikacij proti Mannheimu: “Poskušal sem si očistiti zobe, pred vsako tekmo sem dobil zdravilo proti bolečinam. … ”

Tako je moral v Kazahstanu izpustiti svetovno prvenstvo v skupini B. “Na žalost sem moral turnir spremljati od doma. Vem, da se otroci vedno potrudijo, a v športu si ne želijo vedno vsega.” Turnir, ki se začne jutri v Liepayi na Baltskem morju, bo koristen za ekipo: “ Igrali bomo proti tem dobrim odločitvam iz Latvije, Belorusije in Francije in čas bo za pogovore med nami in trenerjem.

Reprezentanca v Oskarshamnu običajno igra na zelo visoki ravni z izbranim igralcem. “Kar nekaj časa je minilo, odkar smo leta 2011 prvič bili v Bratislavi,” je dejal. Spomini so lepi, zdaj pa je Gorenjec že štel za uvedbo februarskih olimpijskih kvalifikacij in začetek prvenstva skupine B aprila.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here