ODMEVNO: Zaskrbljujoče stanje Michaela Schumacherja! V javnost so prišle nove informacije, ki razkrivajo…

0
2138

Za javnost je zelo težko najti nove informacije o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka formule ena Michaela Schumacherja.

Eden redkih, ki ima dostop do Michaela, je njegov nekdanji šef in je zdaj predsednik Mednarodne avtomobilske zveze. V zadnjih mesecih je le Jean-Todd javnosti posredoval informacije o stanju prvaka, ki se je poškodoval pred sedmimi leti med smučanjem v Franciji.

Schumacher ostaja najuspešnejši šprinter doslej. Več kot šest let je bil skrit pred radovednimi očmi v javnosti. Po nesreči je bil več mesecev v umetni komi in po dolgem bivanju v bolnišnici odšel na domačo nego.

Nenehno skrbi ekipa zdravnikov in medicinskih sester. Stroški zdravljenja, seveda, astronomski. Njegova žena Corina je storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi zaščitila moževo zasebnost pred mediji.

Z mediji redko komunicirajo, običajno prek svoje dolgoletne predstavnice za medije Sabine Kim, ki običajno ni razkrila veliko uradnih podatkov.

Jean Todd je v tem pogledu bolj specifičen. V medijih je tudi potrdil, da sta si s Schumacherjem ogledala dirko formule ena v svoji vili.

Pred kratkim pa je bil Francoz spet gost družine Schumacher. Na žalost njegovih najnovejših informacij ni tako vesel. Todd je namignil, da Michael še vedno ne more govoriti. Obžaluje, da njuno razmerje ne bo takšno, kot je bilo nekoč.

Rekel je:

“Seveda naše prijateljstvo nikoli več ne bo isto, saj ne moremo več sporočiti tega, kar smo navajeni.”

Več podrobnosti ni želel povedati, vendar mnogi verjamejo, da je o tej izjavi veliko povedal.

Miran Alisek je spregovoril tudi o Schumacherju, ki je dejal, da je stanje zelo slabo, in da je mogoče, da sedemkratnega svetovnega prvaka ne bomo nikoli več videli.

Hvala za (žal) zelo aktualno vprašanje. Pojav “vzorcev”, kot ste omenili, je logična posledica žalostnih neoliberalnih delovnih razmerij, ki urejajo številna slovenska podjetja (kot manj znano pravilo). V takšnih podjetjih je običajno, da neizobraženi psihotropni lastniki tretjega razreda omogočajo dostop do vodstvenih položajev, ki ne bodo imeli niti najmanjše možnosti, da bi delali na nižjih vodstvenih položajih v podjetju, ki ima nekaj, kaj šele na višjih vodstvenih delavcih.

Hkrati moram poudariti naivnost in lahkotnost (ali je to razlog za gospodarsko nujnost?) Za posameznike, ki delajo v teh spornih podjetjih. Se pravi, če ste zaposleni na položaju vodje oddelka, bi vam že morali pokazati nekatere sposobnosti, ki ste jih kdaj imeli, kar pomeni, da nimate povsem nekonkurenčnega položaja na trgu dela in ste verjetno zaposleni drugje. – Vendar je jasno, da ste kljub kritičnim odnosom znotraj podjetja že dolgo (dolgo).

Mobing zelo lahko odpove pogodbo o zaposlitvi. 111. člen Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa, da lahko zaposleni odpove pogodbo o zaposlitvi, tudi če delodajalec ne zagotovi zaščite pred zlorabo pri delu. Dodatna zahteva je, da ob upoštevanju vseh okoliščin in interesov delodajalca in delodajalca obstaja položaj, da delovnega razmerja ni več mogoče ohraniti do izteka odpovednega roka ali do izteka roka, v katerem je sklenjena pogodba o zaposlitvi.

Pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi morate delodajalca najprej pisno opozoriti, da izpolnjuje svoje obveznosti in o tem pisno obvestiti inšpektorat za delo. Če vaš delodajalec v roku treh delovnih dni od prejema vašega uradnega obvestilnega pisma ne izpolni svoje delovne obveznosti ali ne odpravi kršitve (kar je povzročilo odpravo napada), boste lahko odpovedali pogodbo o zaposlitvi v nadaljnjih 30 dneh od razloga za odpoved (napad) In najpozneje v šestih mesecih razloga (napad).

Če priznate krivdo delodajalca, ki ima vse znake kaznivega dejanja, lahko odpovete pogodbo o zaposlitvi v roku 30 dni od odkritja razloga za odpoved (nedostopnost) in kršitelja, dokler je zahtevek mogoč.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here