ODMEVNO: Višje štipendije, višji otroški dodatki in ostali socialni transferji! Poglejte za koliko se bo povišalo…

0
291

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je v petek objavilo odločbo o usklajevanju socialnih transferjev.

Novica je dobra, ker bodo otroški dodatki višji, prav tako štipendije, pomoč pri rojstvu in drugi transferji.

Družina, ki je v prvem razredu dohodka in ima dva otroka, bo zdaj prejemala dodatnih 5,40 dolarja na mesec.

Družina z dvema otrokoma v tretjem dohodkovnem razredu je še 3,79 dolarja.

Za veliko družino s tremi otroki se prištejejo dodatni stroški v višini približno 10 dolarjev, pa tudi za družino s štirimi ali več otroki.

Nov dodatek za nego otroka zdaj znaša 102,40 dolarja, za otroka s hudo duševno prizadetostjo ali gibalno oviranega otroka pa 204,80 dolarja.

Starševski dodatek se je povečal na 258,09 evra, dodatek za rojstvo na 286,72 evra, finančni stroški rejnika zdaj znašajo 298,26 evra, znesek posvojitelja pa 135,68 evra.

Povečale se bodo tudi štipendije in dodatki.

Štipendija Zois je zdaj ocenjena na 122,88 dolarja na študenta in 143,36 dolarja na študenta.

Štipendije za redke poklice zdaj znašajo 102,40 USD.

To čudovito novico delimo tudi s prijatelji in družino.

Poročena sem že štiri leta, mož in jaz imava dva majhna otroka. Moje težave so se začele že pred poroko, vendar sem mislil, da bodo sčasoma izginile. Tudi mama se je na začetku najine zveze nenehno vmešavala v naš odnos. Klical sem ga večkrat na dan. Nenehno ji je moral pripovedovati, kje in s kom in kaj počne. Njena ideja je bila imeti skupno družino. Temu se je odločno uprl. Odlično stanovanje sem podedoval po babici. Bilo mu je zelo težko, ko sem ga dal, preden smo živeli v mojem stanovanju ali pa smo ga iskali. Odločil se je za moj predlog. Mislil sem, da se je znebil kraljeve matere. Sprva sem se počutil zelo vznemirjeno, potem pa so se stvari vrnile v prvotno stanje. Spet večkratni klici, vprašanja, nasveti in komentarji, ki jih nihče ni vprašal. Večkrat sem moža prosil, naj se pogovori z mamo in ji razložim, da so to naše zadeve, zato se z njo ne bi smeli pogovarjati. Obljubil mi je vse, a nič se ni spremenilo, ampak poslabšalo se je. Zdaj tašča prosi moža, da jo obišče. V zadnjem času so njene zahteve postale izjemno nemogoče. Večkrat sem poklical njenega moža, naj pride v posteljo, da ne bi bila sama. To je storil in zelo sem se razburil zaradi njega. Zato se tudi prepira, ker sem ga grajal, da je zanemarjal mene in otroka za njegovo mamo. Včasih, ko imam dva majhna otroka, se počutim zelo utrujeno, a ni, ker z njegovo mamo. Stara je 65 let, zdrava in ji nič ne manjka. Živi tudi v hiši poleg hčerke, ki jo lahko pokliče, če bo kaj potrebovala. Ampak ne, vedno samo pokliče mojega moža. Ne vem, kaj naj naredim.

Zloraba mati
Na žalost sem narobe verjel, da se je tvoj mož znebil svoje matere, ker nisi živel na istem mestu. Oblika suženjstva, ki jo je boksal, preseže vso razdaljo. Vaš mož je suženj vaše matere. Zarobljanje se je začelo z njegovim rojstvom, zato ni bilo možnosti, da bi se ustrelil. Starši so najbolj zlorabljeni otroški duh. Možina mama je materino vlogo uporabila za zadovoljevanje svojih čustvenih potreb, ki jih na zdrav način ni mogla zadovoljiti. Te ženske dejansko ne morejo ustvariti zdravega ljubezenskega odnosa z moškim. Skrivajo svojo nezmožnost empatije in empatije s pretirano skrbnostjo, jasnimi žrtvami in mojstrstvom. Na ta način otrok ustvari trajne občutke krivde, odgovornosti in dolga do matere. Svoje otroke postavijo v vlogo čustvenega partnerja in od njega pričakujejo, kaj lahko ljubeč partner ponudi. V skrajnih primerih lahko ta odnos vodi do spolnega stika z incestom. Tudi če se to ne zgodi, se žrtve takih mater težko osvobodijo močnih čustvenih sinaps, ki jih vežejo na mater. Dokler ta otrok ne odraste, okolica ne opazi ničesar spornega. Vendar njihovo vedenje ni posledica zdravega čustva do matere, ko mati čuti svojega otroka, prepozna njegove potrebe in se odzove nanj.

Sporočila, ki jih mame pogosto slišijo, so: “Žrtvovala sem se zate in nikoli mi ne boš mogel odplačati. Če me ne ubogaš, bo moja glava trpela. Matere se potrudijo, da bi uničile odnos, ko se sin čustveno naveže na deklico. Tako delujejo, tudi če so poročeni in imajo otroke. Nikoli ne sprejme brata in pogosto poskuša vzgajati svoje otroke. Večina tega, kar ste napisali, se zgodi z možem in posredno z vami. Zdaj boste morda bolje razumeli mehanizem obleganja. Vprašanje je, kako se spopadate s temi pogoji. Glede na to, da se je mož vsaj toliko upiral materi, da ne živiš skupaj, je upanje, da lahko narediš še več. Ker ste odločni, vas bo osem

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here