Ko je bil še gasilec je majhni deklici rešil življenje! Čez 17 let pa je prejel klic, ki mu je spremenil življenje…

0
378

Mike Hughes je že vrsto let poklicni gasilec.

V svojem poklicu je šel skozi marsikaj. Najbolj pa se spomni ognja, ki ga bo spremljal skozi celo življenje.

Leta 1998 so gasilci prejeli klic zaradi goreče hiše.

Seveda sta posredovala takoj, Mike pa je deklico, ki je ostala v postelji, rešil od doma.

Po 17 letih je prejel klic, ki ga ni pričakoval. Dekle, ki ga je takrat rešila, ga je povabilo na njegovo maturo.

Želi si, da bi se njen rešitelj udeležil tega pomembnega dogodka v svojem življenju.

Dogodek je močno zaznamoval Mika. Oglejte si posnetek tega mobilnega dogodka.

Še naprej obdajmo svoje prijatelje in družino.

Ne vem, kako naj to rešim. Pred nekaj leti sva se ločila na lastno pobudo. Dogovorili smo se, da bomo hišo razdelili. Vsi živimo na njegovi zemlji. Sin se je pred letom dni poročil in šel ven. Bivši mož mi je zameril, da naj bi hotel razvezo. Odkar sem se preselil v svoj del hiše, me je hranil. Stroškov za vodo, elektriko in ogrevanje ni želel deliti. Dve leti pozneje je s pomočjo mojega sina uspel začeti plačevati svoj delež. Vendar, ko je izšel njegov sin in bivša žena, je njegova nesramnost stopnjevala. Začel je z majhnimi, vendar pogostimi dejanji, zaradi katerih sem se nenehno nerviral. Pomislite na 100 načinov, kako me spraviti s tira. Premika moje stole po dvorišču, kopa v čopiče že posajenih rož in jih poseja sam, samo da bi me dražil. Na močnem soncu se dežnik zapre. Skriva svoje vrtno orodje, da jih lahko povsod poiščem. Skril je tudi moje kolo in mislil, da so mi ga ukradli. O tatvini so prijavili policijo. Ko je to izvedel, se ji je zdel zelo smešen. Ko sem opazil, da imam včasih novega partnerja na obisku, je bil bolj srečen. Če vidi, da imam obisk, začne vsako uro padati, kopati, zapirati vrata, zvoniti hišni zvon in podobno. Stokrat sem mu rekel in ga prosil, naj preneha s tem noro, a vse zanika. Pravi, da se odločim. Partner je rekel, da mu je to dovolj in da ne pride več k meni. Če hočeš, naj pridem k njemu. Zanima me, ali ni dovolj, da bi bivši mož mojo preteklost uničil, ampak bom imel prihodnost? Kaj lahko storim, da se ga znebim, ker nič ne oživi?

Zavedajte se, da bo to igra moči
Res si v nezavidljivem položaju. Dokler imate doma doma, si bivši mož ni dovolil, da bi pokazal ta negativen odnos do vas. Zdaj se vam maščujete zaradi nezmožnosti dogovora in še manj se pomirite s tem, da ste zaprosili za ločitev. Pozna vašo naravo in ve, kaj in kako vas lahko razjezi, in tako doživlja na sebi. Njegovo vedenje je oblika psihičnega nasilja. Tudi če to veste, vaše težave ni enostavno rešiti. Čeprav je bivšega moža mogoče prijaviti policiji, je malo možnosti, da bi preprečil njegovo ravnanje. S svojim odzivom vedno doseže svoj cilj. Uživa v tem in še vedno zabavno dela. Zapolni vaš čas prenizko. Poskusi prezreti njegovo provokacijo, obnašaj se, kot da je vse v redu, kot da ničesar ne opaziš. Možnost je, da se bo naveličal, če njegove provokacije ne bodo več povzročale jeze. Na takšen odnos se morate pripraviti. Morate se oborožiti z veliko potrpljenja in močne volje, da boste zdržali pritisk, ki ga boste občutili. Zavedajte se, da bo to igra moči. Vsekakor ne smete popustiti. S tovrstnim odzivom boste morda ugotovili, da je vaš bivši mož utrujen od njegovih dejanj, ker resničnega odziva ne bo. Če se to ne zgodi, bo treba najti drugačno rešitev. Vprašajte se, zakaj je za vas tako pomembno, da živite v hiši, ki ste jo z možem zgradili pred tridesetimi leti. Tvoj sin skrbi. Ali vam zidovi pomenijo več kot notranji mir? Ko boste prodali samo hišo ali svoj delež, boste imeli dovolj za nakup primernega stanovanja. Zdaj se vam zgodi, da ste po ločitvi ostali v isti hiši z bivšim možem. Tako se v pravem smislu nikoli nista ločila. Živi na tleh, vendar se srečujeta vsak dan. Samo to je dovolj, da se res ne morete umiriti. Vsako srečanje z njim vas spomni na vse, kar se je zgodilo v vašem skupnem življenju. Poleg tega vsak dan namerno povzroči njega in njegove lovce. Bodite odgovorni do sebe in svojega življenja in se zavedajte, da vam ni uničilo življenja, kot pravite. Sami ste odgovorni za svoje odločitve v preteklosti in prihodnosti. Dandanes ni nobene ovire, da bi si uredili srečno življenje. Potrebujete le malo poguma, da nadaljujete in pustite preteklost za seboj. Odločite se in odprite novo poglavje. Novi partner vam je pokazal, da je vaša naloga spremeniti tisto, kar vas povezuje s preteklostjo. Šele s tem boste lahko dovolj časa namenili novemu odnosu. Vi ste tisti, ki si ne bi smel dovoliti, da bi uničil svojo prihodnost. Ta se začne jutri, ne pozabite. Želim vam veliko uspeha

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here