FOTO: Poglejte kaj se je pol leta po ločitvi zgodilo z Renato Peterka: ”Uradno sva se ločila pred…”

0
1143

Renata Petretta je letos dopolnila štirideset.

V medijih so poročali o ločitvi prototipa in nekdanjega smučarskega ledu Primoza in Renata Petrco.

Vendar se zdi, da se je družinsko življenje vrnilo v normalno stanje. Mati treh otrok Jurnal24.si je dejala:

“Uradno sva se razšla pred pol leta, minilo je leto dni, odkar živimo z našimi otroki. Za nas se ni veliko spremenilo. Še vedno so otroci večino časa z mano. Dobro smo. Po tem koraku končno zadihamo in normalno živimo. V športu, kjer sin igra nogomet, starejša hči in mlajša izbirata ritmično gimnastiko po počasni poškodbi zob med skokom, ki se počasi popravlja. Imam veliko srečo z otroki. Vsi trije so. Moj mutant “Učim se jih”.

Očitno Renate otrokom predstavljajo veliko oporo in motivacijo za prihodnost, kar nas seveda zelo osrečuje.

Priznala pa je, da je včasih poleg tega težko delati in še vedno ne ve, kako to zmorejo.

Otroci imajo veliko matematičnih obveznosti. Sin May je letos postal polnoleten, zato že poziva sina, naj opravi vozniški izpit.

Veseli smo, da se je Renata dobro zataknila. Želimo ji veliko uspeha tudi v prihodnje.

Kaj je zdravo živilo za nekoga, ki nima težav z glutenom, ki je zdravo?

Izraz zdrava hrana je v zadnjem času zmeden, ker je tudi zavajajoč. Zame je zdrava hrana lokalno proizvedena, sveža in dobro deluje na moje telo. Ko pa denarnica tega ne omogoča, lahko tudi kupite hrano iz trgovine, jo temeljito operete in namočite v malo sode bikarbone, da odstranite vsaj nekaj škodljivih stvari, nato jih operete in znova fermentirate. To jih obogati in olajša vitamine in minerale. To ne odstrani težkih kovin, če jih ni v njih, vendar je kljub temu pripravljeno, da koristi telesu. Potrebno je znati jesti bogato funkcionalno hrano, četudi nimamo veliko denarja. Če pa se počutimo slabo, če imamo slab imunski sistem ali morda prebavne težave, glavobole ali bolečine v sklepih, je to lahko posledica umetno predelane hrane, ki oslabi svet mikroorganizmov v telesu.

Ljudje kupujejo izdelke brez glutena in se potem počutijo slabše. Študije so pokazale, da umetno pripravljeni izdelki brez glutena presegajo standarde: vsebujejo nadpovprečni sladkor, nadpovprečno olja, soli itd., Zaradi česar so skoraj zrnati in podobni klasičnim izdelkom brez glutena. Oprosti.

Kaj so kalčki oz.

Naše zdravje in zadovoljstvo sta odvisna od mikrobov, ki živijo v našem telesu in imajo skupaj 4,4 milijona genov, ki predstavljajo mikrobi, skupnost genomov mikrobov. Naše telo upravlja 21.000 genov. Kar vidimo kot človeka, je deset odstotkov vseh ljudi, preostalih devetdeset pa mikrobov. Bolj kot je probiotik bolj raznolik, boljši je naš imunski sistem, ker nas lahko brani v vseh okoliščinah. Dobra mikrobiota se doseže z raznovrstno fermentirano hrano. Znanstveno je dokazano, da je to najpomembnejše: to pomeni boljšo koncentracijo, boljši spanec, manj bolečin v sklepih in manj virusnih bolezni … kakovost življenja je zelo visoka.

Toda kaj to v praksi pomeni za nekoga, ki nima celoletne proizvodnje in je vezan na špecerijo, ima službo, ki zahteva veliko časa in ne porabi veliko časa za jesti? Kaj lahko posameznik stori?

Številna kefirjeva jedrca potopimo v domače mleko in naredimo domač kefir. To je čudovit zajtrk, bogat z beljakovinami, še posebej, če gremo v šolo ali na delo, kjer nas čaka več miselnega napora. Poleg tega pojejte rezino fermentiranega kruha. Odličen prigrizek je lahko kiselo zelje s fižolom, zato beljakovine dobimo nazaj s fižolom. Če ste obrok pripravili dan prej, fižol tudi fermentirate. Hrani dodajamo tudi hladna omega-3 maščobna olja, na primer laneno olje, ki zagotavlja funkcionalno hrano, odličen prigrizek. Za kosilo si lahko privoščimo jed zelenjave, tisti, ki jedo meso, pa naj mu dodajo kuhano ali kuhano meso, namesto da ga pražijo z oljem, da se manj pritiska na črevesje. Pozabimo opekline. Za prigrizke lahko kupimo tudi sadje, ampak spet zvečer je lahka stvar: zelo rada pijem močno pijačo, naredim pa jo iz čičerike, ker ne dvigne ravni sladkorja.

Kako so vsi ti pripravki vključeni v običajni delovni čas delovne osebe? Kako pripraviti hrano?

Ker moram biti zelo previden, da ne bom zaužil glutena, sem se pred uro in pol zbudil, da sem si cel dan pripravil hrano: tri, štiri stvari, kuhane naenkrat in spravljene neumnosti in vzem s seboj. Zvečer naredite fermentirane solate in dvakrat na teden pecite fermentiran kruh, ker je svež tri ali štiri dni. Zgneti ga preden grem v službo – traja deset minut – in hladneje. Ko imam čas, šest, 12 ali 24 ur, ko sem dve ali tri ure doma, zložim in raztegnem testo, vstanem in pečem.

Source: Viralko.si

Comments Policy

By posting on my blog, you agree to the following:

  1. You may comment without registering. You can log-in via Disqus, OpenID, Twitter, Facebook—or not at all. It’s up to you.
  2. You may post anonymously. I don’t recommend this, but you may do so if you wish. I may change this rule if it is abused.
  3. You may post follow-up questions. If you have a question, chances are you are not alone. Others are likely thinking similarly. Therefore, I would rather receive your comments on my blog than via email. It is a better use of my time to address everyone at once rather than answer several similar emails.
  4. You may disagree with me. I welcome debate. However, I ask that if you disagree with me—or anyone else, for that matter—do so in a way that is respectful. In my opinion, there is way too much shouting in the public square to tolerate it here.
  5. I reserve the right to delete your comments. This is my blog. I don’t have an obligation to publish your comments. If you’re a U.S. citizen, The First Amendment gives you the right to express your opinions on your blog not mine.Specifically, I will delete your comments if you post something that is, in my sole opinion, (a) snarky; (b) off-topic; (c) libelous, defamatory, abusive, harassing, threatening, profane, pornographic, offensive, false, misleading, or which otherwise violates or encourages others to violate my sense of decorum and civility or any law, including intellectual property laws; or (d) “spam,” i.e., an attempt to advertise, solicit, or otherwise promote goods and services. You may, however, post a link to your site or your most recent blog post.
  6. You retain ownership of your comments. I do not own them and I expressly disclaim any and all liability that may result from them. By commenting on my site, you agree that you retain all ownership rights in what you post here and that you will relieve me from any and all liability that may result from those postings.
  7. You grant me a license to post your comments. This license is worldwide, irrevocable, non-exclusive, and royalty-free. You grant me the right to store, use, transmit, display, publish, reproduce, and distribute your comments in any format, including but not limited to a blog, in a book, a video, or presentation.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here